Är du också beroende av ost?

ost online

De allra flesta gillar ost, vem gör inte det? Vi har ju tagit över den franska kulturen att gilla ost. Den franska matlagningskulturen är ju för underbar! Det är ett sätt att äta där man verkligen inte kan slänga i sig mat. Först börjar man med en god sallad.

Så äter man mat på franska

Det kan egentligen vara vad som helst som man råkar ha i kylskåpet. Lite tomater, gurka, en skiva ägg, isbergssallad, spenat eller lite ruccola. Sedan går man över till pasta, potatisgratäng eller pommes frites. När det är uppätet, går man över till köttet; en bit kyckling, rostbiff, kassler eller en riktigt god biff. Sedan äter man ostar. Man kan ha några goda ostar i sitt kylskåp som man tar ut i god tid innan man ska äta den. Då tas smaken på ostarna fram ordentligt. Är man fortfarande sugen på något gott efter det kan man äta en creme brulée. Mums. Sedan är du så där lagom mätt.

Italiensk matkultur är som den franska

Egentligen äter man på liknande sätt i Italien också, där man pratar om primo platte och platte secundo, och antipasta. Antipasta är egentligen kött, grönsaker som du inte blandar med pastan. Primo platte är oftast någon pastarätt, som spagetti, gnocchi, eller någon annan pastasort. Sedan äter man en rejäl biff. Sedan går man in på någon god efterrätt, som italienska glass, söt youghurt eller frukt. Och till allt det sköljer man ner maten med något gott italienskt vin. Barnen får saft!
Visste du att man kan beställa ost online? Jo, på så sätt blir du aldrig ostfri, om du också är beroende av ost. Ost är bra på alla sätt, inte bara som LCHF diet!