Fixa snygga drinkar till festen!

Köp is till drinkarna

Ska du ha fest i helgen? Har du kommit ihåg allt som ska till festen?

Vissa som har stora fester och som till och med bjuder in kändisar ser till att anställa eller boka in en festfixare. Oftast är det en festfixare som redan känner de flesta kändisarna. Och kändisarna kommer. De vill kanske visa upp sig på de viktigaste festerna som “alla” pratar om sedan. Kändisarna vet att om de tackar ja till en känd festfixare så blir de även bjudna nästa gång som de blir inbjudna. Och för en del är det viktigt att komma på andra kändisfester. Det är på så  sätt som de får jobb att nätverka är väldigt viktigt för dem. Det kanske handlar om nästa jobb. Och då gäller det att lära känna de viktigaste kontakterna och få visa att de gärna vill jobba med i nästa projekt eller film, eller produktion.

Så fixar du en riktig kändisfest

  • Bland det första som du bör tänka på är vad du vill uppnå med festen. Ska du promota dig själv, ditt företag, en idé, film eller någon ny musik? Vilka ska komma på festen? Hur gamla är de? Vilka vanor har de?
  • När du vet allt detta är det viktigt att planera festen noggrant. Ju bättre förberedd som du är desto mer lyckad blir festen.
  • Det sägs att ju mer som du är beredd att satsa på festen desto bättre blir den. Så vill du att festen ska bli lyckad bör du satsa en slant på den, särskilt om det är en viktig fest för dig.
  • Gör först en budget; vad kan du satsa? Hur många tusen kronor kan du avvara? Detta är ju viktigt särskilt om det är något som du vill promota, få nya kontakter, nytt jobb eller liknande. 
  • När du väl har bestämt dig för hur mycket som du kan satsa, är det sedan att ta kontakt med leverantörer till din fest; DJ, bartender, uthyrare av till exempel utrustning, bord, stolar, glas och bestick. Har du bestämt dig för drycker?
  • Ska du köpa det själv eller vill du att någon transporterar det till dig?

Dryckerna är allt viktigare, när de flesta fester har lite samma upplägg; oftast en buffé. Den som har gått på tillräckligt många fester, inser att de flesta bufféer är likadana; lite salt och lite sött och sedan sallad. Men det är oftast som dryckerna skiljer sig åt att bara servera vin till maten kanske inte riktig är en höjdare. Att servera fina drinkar däremot är väldigt inne och mer ovanligt. Här behöver du tänka på smak och upplevelse. De flesta som serverar snygga drinkar tänker även på hur de serveras. Att köpa in is är väldigt viktigt i sammanhanget.