Förbättra bilden med Gimp

Länge har Photoshop varit ledande inom fotoredigering och inget annat program har kunnat tävla med det. På senare tid har dock allt fler program börjat dyka upp som är redo att ta upp striden mot Photoshop. Ett av alla dessa program är Gimp. Gimp har faktiskt funnits ett bra tag men det är först på senare tid som uppdateringar verkligen har gjort Gimp till en konkurrent som Photoshop borde se upp för. Jag bestämde mig för att testa Gimp och se exakt vad programmet kan göra. Låt oss bara säga att jag blev imponerad. 

Billigare

Den stora nackdelen med Photoshop har alltid varit priset. Det är verkligen inte billigt och många människor har helt enkelt inte råd. Gimp, däremot, är helt gratis. Du behöver inte betala ett enda öre för att få ett fotoredigeringsprogram som kan tävla med Photoshop. Riktigt bra om du frågar mig och en av de stora anledningarna till att Gimp blivit väldigt populärt. Eftersom Gimp är helt gratis förlorar du inget på att testa. Gillar du det inte kan du alltid byta tillbaka till Photoshop. Det här var faktiskt en av anledningarna till att jag vågade testa Gimp. Det fanns ingen risk, inget att förlora om jag inte tyckte om det. 

Gimp

Liknar Photoshop

Att byta från ett fotoredigeringsprogram till ett annat är ofta svårt att komplicerat. Att byta från Photoshop till Gimp är istället enkelt. Det beror på att du nu kan ladda en ny uppdatering som kallas för PhotoGimp. Själva meningen med denna uppdatering är att göra Gimp mer likt Photoshop för att det ska bli enklare att byta. Med denna uppdatering får du allt som du älskar med Photoshop, helt gratis! 

Inget vinstsyfte

Det är ovanligt att hitta något idag som inte är skapat för att tjäna pengar. Gimp är en av dessa ovanliga program. Du kan inte betala något för att få flera funktioner. Du kan inte ens betala för att slippa se reklam. Varför? Det finns ingen reklam! Syftet med Gimp har aldrig varit att tjäna pengar, det har varit att ge folket ett bra fotoredigeringsprogram. Du laddar enkelt ner programmet från internet och kommer igång utan större problem. Om du tidigare använt Photoshop kommer du inte ha några problem att lära dig Gimp, så länge du laddat ner PhotoGimp. Annars kan det vara relativt svårt att förstå allt som Gimp erbjuder. Låt dock inte detta avskräcka dig. Det finns mängder med guider på internet som hjälper dig förstå Gimp. 

Slutsats

Vad tycker jag då om Gimp? Jag tycker att Gimp är ett riktigt bra program som alla fotografer borde testa. Det har en hög tröskel för att lära sig men inte mycket högre än Photoshop. Om du redan kan Photoshop och skaffar PhotoGimp kommer du inte ha några som helst problem med att byta. Dessutom är Gimp helt gratis, något som är otroligt med tanke på allt som programmet erbjuder. Det kan tyckas för bra för att vara sant men det stämmer verkligen. Det är anledningarna till att jag tycker alla borde testa Gimp. Du har helt enkelt inget att förlora.