När man får problem med sina rör

rörmokare Stockholm

Arbetar du hemifrån? Många arbetsgivare har upptäckt det praktiska med att låta sin personal arbeta hemifrån. Istället kan företagen spara in på både kontorsplatser, parkeringsplatser och arbetsutrustning om personalen istället arbetar hemma. Men att jobba hemma är inte alltid så lätt. Många blir distraherade av saker som de ser där hemma. Plötsligt ser de vilka slitna golv och tapeter de har och vips har de börjar renovera hemma. Och det är ju ingen bra idé. Att jobba hemma ska ju inte leda till att folk börjar renovera hemma, mitt under arbetstid. Då är det faktiskt bättre att anlita hantverkare som utför renoveringarna i hemmet.

Så kan du hitta hantverkare till jobbet

Tycker du att det är svårt att hitta hantverkare? Man kan alltid fråga sina grannar, släkt och vänner om de känner till någon hantverkare som är bra på, till exempel läckande rör. Men att göra ett regelrätt stambyte kan kosta en hel del. Så innan du bestämmer dig för ett stambyte kan du göra några viktiga saker.

Detta kan du göra innan ett stambyte:

  1. Googla till exempel ”rörmokare Stockholm” om det är där du behöver få tag i en rörmokare. Byt annars ut ”Stockholm” mot den ort där du bor.
  2. Be en rörmokara komma och göra en rörinspektion så att du får veta hur det är med rören. De kommer då med en liten kamera som de för ner i rören. Först då kan du få en vetskap om hur det är ställt med dem.
  3. När du har fått veta hur det är ställt så kan du be rörmokaren göra en kartering av rören. Är det illa ställt med dem så kan du be dem göra en relining. Det innebär att du lägger in plaströr som skyddar stammarna och gör så att de håller ännu längre.
  4. Om rören inte klarar av en stamrenovering eller relining, ja då måste du byta stammarna. Det är bättre att göra ett stambyte än att få läckande rör i en bostad.

Förbered dig om du måste byta stammar

Om du sedan ändå måste göra ett stambyte kan du förbereda dig på stambytet och se till så att du antingen kan flytta ut eller har någon du kan bo hos så länge som stambytet pågår. Du kommer inte att kunna använda varken badrum eller kök så länge stambytet pågår. Många hyresvärdar eller BRF:er har alternativa bostäder som de lånar ut så länge som renoveringen av bostaden pågår så att man slipper bo på hotell under tiden.