Mitt första jobb: kontorsanpassning

Nyligen gjorde jag mitt första betalda jobb. Det handlade om kontorsanpassning. Det låter ju inte så sexigt, men faktum är att jag blev sjukt imponerad. Så jag tänkte berätta lite mer om det hela.

Ni som känner mig (jag vet inte hur många av er som läser det här som gör det) vet att jag gärna skulle leva på mitt fotograferande, i alla fall till viss del. Nyligen fick jag för första gången chansen att göra ett jobb mot betalning. Det var min kompis brors företag som behövde lite bilder. Det handlade om en kontorslokal som hans företag hade fixat till för en ny hyresgäst, och de behövde bilder till portfolion på sin hemsida. 

Vad är kontorsanpassning?

Att fotografera ett tomt kontor låter ju inte så kul, men man måste komma ihåg att man alltid lär sig något när man fotograferar, och framför allt när man gör det professionellt. Att jobba med ljuset är lika viktigt när man fotograferar “döda” ytor som när man fotograferar levande personer – nästan ännu viktigare, eftersom det nästan bara är ljuset som kan skapa liv i bilden. 

Kontorsanpassning

Och för det andra: det här företaget är extremt duktiga på det de gör. Kontoret var hur fint som helst. Jag har aldrig tänkt på det här med kontorsanpassning innan, men nu skulle jag nästan kunna tänka mig att bara jobba med att ta före- och efterbilder från kontorslokaler. Ni kan läsa mer om kontorsanpassning på lokalanpassning.nu/kontorsanpassning. Den sidan tillhör inte företaget jag gjorde jobbet för, de har faktiskt ingen sajt. 

I de flesta fall handlar kontorsanpassning om att göra om kontorslokaler, men kanske kommer det snart att bli aktuellt att även göra om kontor till bostäder. Det finns nämligen ett överskott av kontor, men ett underskott på lägenheter. Mer om det kan man läsa i Svenska Dagbladet.