Tänk på inredningsdetaljerna när du fotar

flyttstädning stockholm

Arbetar du som fotograf och kanske fotograferar lägenheter, villor och radhus som ska säljas? Då vet du hur viktigt de fotografierna blir eftersom den som har gett dig uppdraget verkligen vill sälja den fastighet som du fotograferar. Inte bara det att fastigheten ska vara rätt upplyst, det ska se fint och städat ut när du väl är på plats och ska fotografera fastigheten ur alla möjliga vinklar och vrår. För att en fastighet ska bli såld, är det en del mentala saker som är viktiga när möjliga köpare tittar på en bild av fastigheten.

Allt som påminner om förra ägaren måste bort

När någon ska köpa en fastighet är det viktigt att allting som är privat, personligt och som påminner om den tidigare ägaren tas bort. Det allra bästa är egentligen att personen, eller familjen har flyttat ut ur fastigheten som ska fotograferas. På så sätt vet man som fotograf att allt som påminner om fastighetsägaren, och hans eller hennes familj är bortplockat. Inga fotografier på söta barn eller hundar, inga slängda klädesplagg som ligger och skräpar, eller skor och rockar, klockor eller andra personliga tillhörigheter. Inga fula soffor eller andra möbler som kan förstöra lusten för den som tittar på bilderna att flytta in.
När väl allt är borta så gäller det att göra en homestyling, med nya och moderna möbler som är inbjudande och som lockar till köp. Helst ska det vara ganska opersonlig stil på möblerna, helst Ikeas möbler. En filt som går i samma färger som soffan, med tillhörande kuddar vars färger matchar soffan. En duk på bordet, med framlagda tallrikar, glas, fruktfat, med frukt på fatet och helst vas med fina blommor. Balkongen ska helst ha krukväxter, en korgmöbel, en matta eller om huset har en altan så ska det finnas fina utemöbler med krukväxter och någon fin lykta på altangolvet.

Du säljer drömmen om ett hem

Det man som fotograf säljer är drömmen om att göra fastigheten till sin. Att den som ser fotografierna ska vilja flytta in och göra bostaden till sin. Därför är det viktigt att som fotograf ha öga för inredning och detaljerna i inredningen som lockar till köp. Dessutom måste allt vara minutiöst rent. Det får inte finnas smutsiga fönster, dörrar eller golv som avbildas på fotografierna. Det är jätteviktigt!