Hova riddarvecka

Vem drömmer sig ibland inte tillbaka till forna tider? När riddare slogs och rövare fanns i skogarna. När kungar styrde sina länder med en järnhand och drev in sina skatter. Under Hova riddarvecka blir den fantasin en verklighet. 

Hova riddarvecka

En nio dagars upplevelse

Jag tog med mig min kamera och bestämde mig för att åka dit. Under nio dagar fick jag en mängd fantastiska bilder som visar ur livet kunde se ut för flera hundra år sen. Självklart behöver du inte vara där alla nio dagarna men det valde jag. Så vad finns det egentligen att se och fotografera under Hova riddarvecka?

Tornerspel

En av riddarveckans höjdpunkter, det fina tornerspelet! Tappra riddare som visar upp sin träffsäkerhet med en lans. Här finns även en chans att få se gycklare och kanske en eldshow. Vid tornerspelplatsen lyckades jag fånga några riktigt fina bilder. 

Marknaden

Det skulle inte vara en riktigt riddarvecka utan en medeltidsmarknad. Här kan du till exempel köpa tidsenlig mat och kläder. Du kan också testa olika hasardspel som var populära under tiden men passa dig! För den som spelar för mycket väntar en stund i stupstocken. Jag garanterar att familjen kan få riktigt roliga bilder av den som spelat för mycket. 

Fotografier

Ta med din fina kamera om du planerar att åka hit för att förgylla ögonblicket. Gycklare som kastar eld, riddare som rusar mot varandra och allt annat som hör medeltiden till. Här finns oändligt med möjligheter för en fotograf, oavsett om du är proffs eller nybörjare. Själv ångrar jag inte en sekund att jag åkte hit. 

Jag har fotograferat i hela mitt vuxna liv men Hova riddarvecka var något alldeles särskilt. Bilderna jag tog här kommer för alltid finnas med mig och jag visar gärna upp dem med stolthet. Vi kan inte få tillbaka medeltiden men Hova riddarvecka gör ett riktigt bra försök.