Dyr eller billig köksrenovering?

En köksrenovering kan vara dyr eller billig. Det går att nå fantastiska resultat med bara ny färg och ny bänkskiva. Å andra sidan kan det behövas en mer genomgripande renovering för att få det kök man vill ha. Själv sitter jag just nu och funderar på hur genomgripande förändring jag vill göra.

Just nu är det ju populärt med kök utan överskåp. Ett exempel på hur bra det kan bli kan man se på sidan https://renovera-kök-stockholm.se/koksrenovering-bromma/. Den stora bilden högst upp visar ett riktigt toppexempelar av ett kök utan överskåp. Men är det rätt för mig? Det är den stora frågan just nu, i mitt liv.

Jag har ju fotograferat en del kök på sistone, och det har inspirerat mig till att eventuellt renovera mitt eget kök. Det är bara svårt att komma fram till hur jag ska utforma det. Vill jag flytta runt saker, t.ex. kylen och frysen. Eller ska allt vara kvar där det är? Då kan jag inte skaffa en större diskmaskin, t.ex. Men behöver jag en större diskmaskin? Inte som mitt liv ser ut just nu.

Köksrenovering

En liten köksrenovering

En sak är säker, och det är att jag vill ha nya färger i köket. Och nya beslag. Sen kanske det räcker. Den här artikeln har inspirerat mig till att tänka i de banorna. Den handlar om en kvinna som renoverade sitt kök för mindre än 35 000 kronor. Hon gjorde följande:

  • Tog bort överskåpen på ena sidan.
  • Målade om luckor och stommar.
  • Bytte beslag.
  • Satte lampor över bänken där hon tagit bort överskåpen.
  • Bytte bänkskivor.
  • Lade nytt golv. 

Det var ändå en ganska långtgående renovering, och resultatet blev riktigt bra. Det nya köket är liksom modernt och tidlöst på samma gång. Jag vet inte om hon kompletterade med några av de smarta tipsen som Östgöta-Correspondenten skriver om, men det funderar jag på att göra.